//Zee van Kunst

Zee van Kunst

Haar atelier oogt licht met veel ruimte voor grote schilderwerken. Al bij binnenkomst wordt je aangetrokken door onbevangen kleurgebruik en een zekere grootsheid in de werken. Maar ook expliciete aandacht voor detail, als te zien op een fascinerend groot fotobeeld van een kleine vis half verborgen in het zand. Nathalie van Barneveld is een veelzijdig kunstenaar. Ze schildert, schrijft en fotografeert. Drie verschillende disciplines die je soms verweven in haar kunstwerken terugziet. Waarbij de zee vaak een natuurlijke bron van inspiratie is.  Zelf omschrijft ze hetgeen zij maakt dan ook als een Zee van Kunst.

Inspiratie

Zijn wie je bent, leef je leven, wees onbevangen… uitspraken die van Barneveld ook in haar werk laat terugkomen. Zie ook haar schilderij van een jonge vrouw in een schelpenjurk. Innemend, onbevangen en mogelijk wat grotesk. Maar tegelijk wordt je blik gevangen door gedetailleerd geschilderde schelpen! Die combinatie van natuurlijke sfeer, weidsheid en oog voor detail is misschien wel kenmerkend voor het werk van de Hengelose kunstenares. Zowel in haar schilderkunst als voor de fotografische beelden.

 

Woord, verf en foto

Na diverse omzwervingen waaronder een aantal jaren Ameland, huist ze al weer enige tijd in Twente. Van jongs af aan was ze bezig met tekenen; Nathalie wilde al als 8-jarig meisje nota bene zélf naar een tekenschool! Op de middelbare school groeide haar interesse voor de schilderkunst, later ook gevolgd door fotografie. Nadat de kunstacademie was afgerond, heeft ze zich op meerdere fronten doorontwikkeld. In haar ruime atelier in een oude school pronken zowel schilder- als fotowerken. Geur, kleur en omgeving zijn wel degelijk van invloed, bekent de kunstenares, soms zelfs bepalend voor de sfeer van een werk. En het zijn juist deze elementen die je in de natuur en aan zee zo bijzonder kunt ervaren. Vanuit een wisselwerking in creativiteit ontstaan nieuwe werken, nieuwe beelden. Op haar site staat niet voor niets Kunstenaar met woord, verf en foto … Voor mij moeten beelden leven, daar word ik blij van. Dat geeft weer nieuwe energie en inspiratie! Wie meer wil weten over het werk van Nathalie van Barneveld, kijk dan op www.nathalievanbarneveld.nl

2019-05-17T08:41:26+02:00