//Passie voor livemuziek in Cactus Hengelo

Passie voor livemuziek in Cactus Hengelo

Al jaren wordt in Muziekcafé de Cactus live muziek gekoesterd. Op donderdag- en vrijdagavond komen bezoekers vooral voor blues-, rock en popbands. Het Hengelose muziekcafé weet zich daarmee verzekerd van een vast publiek uit de regio.

Echter al langer had een groep vaste bezoekers gesproken over de mogelijkheden van een bredere programmering. Deze liefhebbers van livemuziek wilden wel meer. Gezamenlijk namen ze het initiatief tot oprichting van Stichting Vrienden van Cactus Live (VvCL).

Met als doel om door een bredere programmering meer aandacht voor bijvoorbeeld singer-songwriters of aanstormend talent. En misschien ook wel eens een “gewaagd muzikaal experiment”. We schrijven zomer 2015.

 

Inmiddels blijkt Vrienden van Cactus Live een succes.

Met een vaste vrijdagavond én luisterconcerten op de laatste zondagmiddag van de maand trekt de VvCL naast reguliere klanten, een hele nieuwe groep bezoekers.. de Vrienden.
Om Vriend te zijn, word je voor een jaar lid. Tegen een vast bedrag. Intussen zijn er al zo’n 50 leden! Als Vriend ben je verzekerd van talloze optredens, gratis of tegen gereduceerde prijs. Kijk ook eens op www.vriendenvancactuslive.nl of Facebook vrienden van cactus live.

 

Kleinste podium  

De VvCL timmert behoorlijk aan de weg. Liefhebbers van folk en americana maar ook jazz en rock ’n roll worden op hun wenken bediend. Op ‘het kleinste podium van Twente’ stonden onder meer al bands als Sunset Travelers en Supermoon. Maar ook Bertolf Lentink en Tim Akkerman solo en zelfs een klassieke celliste! En wat te denken de soulvolle folkmuziek van Jeangu Macrooy.

Juist in een sfeer van een gezellige huiskamer zijn de concerten op zondagmiddag bij veel muziekliefhebbers erg geliefd. In die zin kan de groep initiatiefnemers (Jan Krakers, Jan Knigge, Herma Bosveld, Irene Strikker, Erik van der Meulen en Eric van der Wal) dan ook met vertrouwen de toekomst van VvCL tegemoet zien!

 

 

2017-12-08T13:23:05+01:00