Als het woord gitaar ter sprake komt, ben je bij Niels Ottink aan het goede adres. De gitarist uit Enschede is met recht een multitalent. Al met 7-jarige leeftijd op gitaarles en jaren later natuurlijk toegelaten tot het conservatorium. Na zijn geslaagde bachelor (2005) sloot hij twee jaar later met succes de Messiaen academie af, met als bijvak compositielessen. Niels Ottink volgde daarna nog meer muziekstudies met o.m. masterclasses van Marcyn Dylla, Pavel Steidl en Roberto Aussel.

Contrasten in gitaarmuziek  

Ottink is bij menig optreden te beluisteren als gitarist van klassieke muziek. Onlangs gaf hij nog miniconcerten op het festival Noaberfest. Ook geeft hij al een aantal jaren gitaarlessen en bandcoaching in Duitsland, zowel aan de Musikschule Niedergrafschaft in Uelsen als ook aan de Musikschule Vreden. Maar ook op het gebied van kamermuziek heeft Ottink jarenlang ervaring, onder meer als duo met fluitiste Martine Bauhuis. ‘Voor mijn ervaringen en ontwikkeling vormt de diversiteit in gitaarmuziek een soort aanvulling. Of het nu klassiek is, als kamermuziek of als leraar gitaarmuziek. Ik heb hierbij geen bepaalde voorkeur want juist de muzikale contrasten in mijn werk geven me nog meer voldoening’, vertelt Niels Ottink.  

De liefde voor gitaar was ook aanleiding voor het Twents Gitaar Festival. Als medeoprichter en bestuurslid is Ottink elf jaar (tot 2016) actief geweest. In dat verband is zeker zo markant dat Ottink naast klassieke muziek ook in een metalband speelt! De band Caedere heeft in binnen- en buitenland gespeeld. En inmiddels zijn er ook al 3 albums van deze metalband verschenen. Voor het najaar staat een vierde album op de rol. Kortom, Niels Ottink leeft voor én van de contrasten in gitaarmuziek.

 

2019-09-13T11:10:38+02:00