//Kunstroof in Bredevoort

Kunstroof in Bredevoort

Veel kunst op tentoonstellingen is vaak afkomstig van de kunstenaar zelf of uit een museumcollectie. Maar natuurlijk hangt de nodige kunst ook ‘gewoon’ bij mensen thuis aan de muur. Voor tal van deze particuliere kunstschatten biedt de Koppelkerk in Bredevoort  de komende maanden een podium. Van 18 oktober t/m 22 december is in dit vestingstadje in de Achterhoek de bijzondere tentoonstelling ‘Kunstroof in de Koppelkerk’ te zien, een expositie van lokale tot wereldberoemde meesters.

‘Kunstroof’ is een vorm van community art. De Koppelkerk probeert op deze wijze publiek actief te engageren; het publiek is bruikleengever en heeft zo een actieve rol in wat er te zien is op deze expositie. Op de tentoonstelling is werk te zien van onder meer Charly Toorop, Edvard Munch, Hundertwasser, Piet te Lintum, J.H.B. Koekkoek en Corneille (zie foto’s). Uit alle particuliere  aanmeldingen is een selectie gemaakt van de 17de eeuw tot heden.  

Kunstroof in de Koppelkerk is geopend van vrijdag t/m zondag. Zoals aangegeven is de expositie in de boekenstad Bredevoort te bezoeken van 18 oktober t/m 22 december. Voor meer informatie, kijk op www.koppelkerk.nl

2019-10-06T12:46:28+02:00