//Kunstenares Sibyl Heijnen en de koeien van Hoenwaard

Kunstenares Sibyl Heijnen en de koeien van Hoenwaard

Van kunstenares Sibyl Heijnen is bekend dat zij in haar kunst veelvuldig met koeienhuiden werkt. Ze gaat daarbij uit van de natuurlijke tekening en vlekken van de huid. Heinen gebruikt vaker dierlijke materialen als component in haar werk; resten van dieren combineert ze ook met oude materialen als perkament of rubber en hout. De kunstenares uit Almelo is in eigen land misschien wel minder bekend dan in het buitenland. Zo exposeerde ze al in Japan, de VS, China, Engeland en Duitsland. En voor twee jaar was een installatie met dierenhuiden van Sibyl Heijnen prominent aanwezig op de Biënnale van Venetië, de belangrijkste kunstmanifestatie ter wereld.

In het Voerman Museum in Hattem is tot eind oktober de expositie ‘Sibyl Heijnen en de koeien van Hoenwaard’ te zien. Tegen de achtergrond van de geschiedenis van Hoenwaard, eeuwenlang als weidegebied door boeren gebruikt voor de veeteelt (koeien), staat het werk van Sibyl Heinen centraal. Ook nu nog is veeteelt voor Hattem en omgeving van belang. De expositie laat ook zien hoe veehouder Jacob van Emst nu pioniert met natuurvriendelijk boeren.

De tentoonstelling ‘Sibyl Heijnen en de koeien van Hoenwaard’ is t/m 27 oktober te zien in het Voerman Museum in Hattem. (foto’s: Sibyl Heijnen facebook) Voor meer informatie over de tentoonstelling, zie www.voermanmuseumhattem.nl

2019-07-05T09:43:01+02:00