//Fraaie producten vanuit ambacht en design

Fraaie producten vanuit ambacht en design

Door aandacht voor het voedsel en de liefde voor ambachtelijke materialen kwam een bijzondere notenkraker tot stand. Aanleiding voor dit eerste product van Ore Design was het feit dat ze voor het kraken van walnoten niet de ultieme notenkraker konden vinden. En dat is nu voor iedereen met deze Ore Nutcracker in alle opzichten opgelost. Geen geplette noten meer, maar na het kraken een hele noot. Een volwaardige vrucht (noten behoren officieel tot het fruit) dat een plaats heeft verworven in de schijf van vijf en een belangrijke leverancier van eiwitten blijkt te zijn. 

Frans Kortenhorst heeft een voorliefde voor de materialen metaal en hout. Samen met fotografische vormgever Mannie Klijn Velderman wordt er gezocht naar nieuwe vormen van hun producten. Door het design en de innovatieve toepassing van materialen is met deze fraaie notenkraker weinig kracht nodig om de noot te kraken… en dat alleen al is een aangename bijkomstigheid voor mensen met weinig kracht of spierproblemen. 

The Ore Cheeser.. praktisch product met stijl

Behalve The Ore Nutcracker, voor diverse soorten noten met een harde schaal, kent de collectie van Ore Design nog meer bijzondere producten. Zoals The Ore Opener, voor kroonkurken en meer, maar ook The Ore Cheeser. Dit fraaie kaasmes verwijdert op een veilige wijze de kaaskorsten tot het allerlaatste plakje. Zo kent het rvs mes een houten handvat en heeft het blok twee mesgeleiders voor verschillende bewerking van de kaas. En het nieuwste product van Ore Design is nota bene een linkshandig(!) kaasmes (zie foto links). Ore Design is ook present op design en ambacht events. Maar wie al eerder meer wil weten over de stijlvolle producten van Ore Design, kijk dan op www.oredesign.nl

 

2019-11-08T14:58:19+01:00