//Veel festivals nog onzeker óf haken af

Veel festivals nog onzeker óf haken af

Het corona-virus heeft al lange tijd het nodige negatieve effect op talloze exposities en festiviteiten die gepland waren. En heus niet alleen het Eurovision Songfestival. Zo had de organisatie van Glastonbury (Zuid Engeland) vorig jaar al het grootste popfestival ter wereld geannuleerd. Deze annulering had ongetwijfeld ook de nodige gevolgen voor andere grote muziekfestivals.

Maar ook dichterbij en in ons land kwamen steeds meer berichten over het afgelasten van festivals. Zo werden twee grote evenementen in b.v. Arnhem afgelopen zomer ook afgeblazen. Voor de Sonsbeek beeldententoonstelling  hoopt de organisatie deze internationale kunstmanifestatie in een later stadium alsnog te organiseren. En ook Sonsbeek Theater Avenue, dat in de maand augustus zou plaatsvinden, ging niet door. Gelet op de huidige situatie rondom én door de corona-beperkingen, lijkt het voor iedere organisatie moeilijk in te schatten of iets door kan gaan.

Festivals op losse schroeven

Nederland is een heus festivalland. Maar door de gevolgen van het virus maken veel zaken onzeker. En of nog  evenementen zullen plaatsvinden of op het laatste moment worden afgeblazen, is op dit moment niet bekend. Voor menigeen, zowel organisator, artiesten als bezoekers is dan ook het motto: adem inhouden en cross the fingers!

2021-01-12T16:25:26+01:00