//Meer festivals haken af

Meer festivals haken af

Het corona-virus heeft ook effect op talloze exposities en festiviteiten die dit jaar gepland waren. En heus niet alleen het Eurovision Songfestival. Zo heeft de organisatie van Glastonbury aangekondigd dit grootste popfestival ter wereld te annuleren. Daarmee worden direct alle verdere voorbereidingen en opbouw van de 50ste editie van Glastonbury, eind juni in Zuidwest Engeland, gestaakt. Deze annulering heeft ongetwijfeld ook de nodige gevolgen voor andere grote muziekfestivals.

Arnhem

Maar ook dichterbij in ons land komen helaas steeds meer berichten over het afgelasten van festivals. Zo werden onlangs twee grote evenementen in Arnhem, die deze zomer zouden plaatsvinden, afgeblazen. Het betreft de Sonsbeek beeldententoonstelling waarvan de organisatie overigens wel hoopt deze internationale kunstmanifestatie in een later stadium alsnog te organiseren. En ook Sonsbeek Theater Avenue, dat in augustus zou plaatsvinden, gaat niet door. Hoewel het nog ver weg lijkt geeft de organisatie aan dat het nu moeilijk is om in te schatten of iets door kan gaan. Maar ook dat b.v. het scouten van artiesten de komende tijd niet mogelijk is.

Bevrijdingsfestival op losse schroeven

Nederland is een heus festivalland. Maar door de gevolgen van het virus maken veel zaken onzeker. En of nog meer evenementen worden afgeblazen is op dit moment niet bekend. In talloze plaatsen is al wel het bevrijdingsfestival in april afgelast, zoals in Rheden. Maar de organisatie van het Hoogte80-festival (21 t/m 24 mei in Arnhem) bijvoorbeeld, laat dit festival vooralsnog doorgaan.

2020-03-23T10:36:40+01:00