Christenhusz Theaterprijs: stimulans voor talent!

//Christenhusz Theaterprijs: stimulans voor talent!

Christenhusz Theaterprijs: stimulans voor talent!

Op woensdag 22 november stonden 8 finalisten voor de Christenhusz Theaterprijs op het podium van Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Deze deelnemers waren overgebleven na voorronden in Deventer, Enschede en Almelo. Deze Theaterprijs genoemd naar muziekkenner en componist-arrangeur-docent Geert Christenhusz, is enkele jaren geleden in het leven geroepen om de ontwikkeling van jeugdig talent in Twente en Salland te stimuleren.

Talent uit het oosten

Ieder jaar blijkt opnieuw dat ook in het oosten van het land volop talent aanwezig is. Dat bleek al tijdens de verschillende voorronden, maar ook de finale op 22 november stond bol van wervelende presentaties! Met talentvolle kandidaten voor onder meer muziek, theater, dans en kleinkunst. Voor de Christenhusz Theaterprijs worden de finalisten verdeeld over de categorie ‘Beloften’ (12 t/m 18 jr.) en de categorie ‘Talenten’ (19 t/m 25 jr.). Voor de winnaars was er een geldprijs bedoeld om aan de eigen ontwikkeling te besteden. Bovendien  was er een publieksprijs beschikbaar gesteld.

Winnaars

Cabaretier Jeffrey Klein Koerkamp uit Lettele (Salland) werd winnaar van de Christenhusz Theaterprijs. Hij kreeg niet alleen het publiek aan het lachen maar ook de vakjury.

De Oldenzaalse Laura de Bruijn op piano won de publieksprijs beschikbaar gesteld door Twentsche Courant/Tubantia. Over twee jaar zullen ook kandidaten uit de kop van Overijssel meedingen naar de Cristenhusz theaterprijs. Meer weten, zie www.christenhusztheaterprijs.nl.

2017-12-04T11:54:15+01:00