//Body Control in Arnhem

Body Control in Arnhem

Binnenkort presenteert Museum Arnhem de nieuwe tentoonstelling Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens. De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem tot eind 2020, vormt het decor voor meer dan 200 recente ontwerpen die ieder een eigen verhaal vertellen: herkenbaar, vervreemdend, innovatief en vaak controversieel. De tentoonstelling kent een verrassende combinatie van recent sieraad- en modeontwerp van meer dan 100 internationale vormgevers en kunstenaars. Body Control reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam.

Gezichtsherkenning, selfies en schaamlipcorrecties
Body Control toont een grote selectie objecten, sieraden, kledingstukken en installaties. Gekaderd in drie hoofdthema’s – Menselijk, Buitenmenselijk en Bovenmenselijk – gebruikt de tentoonstelling de prikkelende verbeeldingskracht van kunstenaars en ontwerpers om het publiek een standpunt in te laten nemen over actuele thema’s. Kunnen sieraden een rol spelen in het misleiden van gezichtsherkenningssoftware? Of hoe jaagt een serie objecten de discussie rondom schaamlipcorrecties aan? Kunnen sieraden ons slimmer maken? Of onsterfelijk? 

Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens is van 2 november t/m 26 januari te zien. Voor meer informatie, kijk ook op www.museumarnhem.nl

2019-11-16T12:02:31+01:00