//BLIK. Van conserven tot kunst

BLIK. Van conserven tot kunst

Blik vormt een veelzijdig onderwerp. De technische mogelijkheden, duurzaamheid (recycling), culinaire en artistieke toepassingen zijn verrassend. En voor verpakkingsblik moet je in Deventer zijn. Deze Hanzestad is ook al honderd jaar een echte Blikstad. De expositie BLIK. Van conserven tot kunst is dan ook niet voor niets in het Museum de Waag in Deventer.  

Tot 1 maart 2020 staat het museum bol van blik!. Met speciale rondleidingen over de blikstad. En zelfs z.g. blikproeverijen op 12 zondagen verzorgt door Lisa de Koning. Maar ook hebben 9 Deventer chef-koks in evenveel restaurants, speciaal voor de expositie BLIK,  een recept op de kaart gezet waarin minstens één ingrediënt uit blik komt…in Zuid-Europese restaurants is het al lange tijd hot and happening om te koken met voedsel uit blik. 

De tentoonstelling BLIK. Van conserven tot kunst is zoals gezegd tot 1 maart 2020 te zien in Museum de Waag in Deventer. Wie belangstelling heeft of meer wil weten over deze expo en de blikstad, kijk dan op www.museumdewaag.nl

 

2019-10-19T14:01:21+02:00