//Bijzondere expositie over meest beroemde modepop Barbie

Bijzondere expositie over meest beroemde modepop Barbie

‘s Werelds beroemdste modepop Barbie is dit jaar 60 jaar geworden. Een uitgebreide expositie is te zien in het Stedelijk Museum Vianen. Barbie is een icoon en heeft menig meisjeskamer sinds 1959, toen de pop voor het eerst in de Verenigde Staten werd uitgebracht, gevuld. Gedurende tientallen jaren is Barbie altijd meegegaan met de tijd.

In de overzichtstentoonstelling Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie laat het museum zien hoe het schoonheidsideaal en de Barbie van de jaren 60 tot vandaag de dag zijn veranderd. Het museum presenteert ruim honderd Barbies waaronder de klassiekers Malibu Barbie en Barbie Superstar. Ook zijn de zeldzame allereerste Barbie uit 1959 en de voorloper, de Duitse Bild Lilli, is te zien. Zeker vele liefhebbers en verzamelaars zullen enthousiast zijn over 60 jaar Barbie in het Stedelijk Museum Vianen!

De expositie PLASTIC FANTASTIC ! 60 Jaar Barbie is nog te bezoeken t/m 1 juni 2020. Voor meer info over deze tentoonstelling in het Stedelijk Museum Vianen, kijk dan op  www.stedelijkmuseumvianen.nl

 

2020-01-09T16:26:01+01:00