//Biënnale Gelderland 2019 in Arnhem en Nijmegen

Biënnale Gelderland 2019 in Arnhem en Nijmegen

Zowel in Arnhem als Nijmegen is de Biënnale Gelderland 2019 te zien. Zij zoekt met  Seelenwanderung de grens op tussen mens en natuur. En de betekenis hiervan in de Gelderse kunst. Voor het eerst organiseren Museum Het Valkhof en Museum Arnhem de Biënnale samen.

De Biënnale Gelderland is hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Met onder meer werk van Gijs Frieling, Roos van Haaften, Erik Odijk, Maria Roosen, Erik Mattijssen en Rob Sweere. In deze bijzondere editie staat de complexe relatie tussen mens en natuur centraal. De nietige mens die wil heersen over de altijd woekerende natuur maar ook rampen die hij niet langer in de hand heeft. Het laat de kunstenaar, die de natuur al eeuwenlang inzet als metafoor, als spiegel voor de ziel en voor de mens als soort, niet ongemoeid. 

Arnhem en Nijmegen
De Biënnale Gelderland bestaat uit twee hoofdtentoonstellingen. In de binnenstad van Arnhem wordt van 10 oktober t/m 24 november werk in de openbare ruimte langs de Jansbeek gepresenteerd dat door de geselecteerde kunstenaars speciaal voor de gelegenheid is gemaakt. In Museum Het Valkhof in Nijmegen is t/m 5 januari 2020 werk van dezelfde kunstenaars te zien dat context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem. De beide onderdelen van Biënnale Gelderland zijn in combinatie en afzonderlijk van elkaar te bezoeken. Zie ook www.museumarnhem.nl

 

2019-11-08T08:55:11+01:00