//Architectuur: een overzichtscollege vanaf jaren vijftig tot nu

Architectuur: een overzichtscollege vanaf jaren vijftig tot nu

We kunnen momenteel niet naar exposities, maar we kunnen wel naar buiten. De Koppelkerk in Bredevoort richt graag de aandacht op wat wél kan. Om meer te leren over de architectonische buitenruimte, geeft kunsthistorica Maria Driessen vanaf donderdag 11 februari een driedelig online college vanuit de Koppelkerk over architectuur vanaf de jaren vijftig tot nu.
De ontwikkelingen in Nederland en elders in de wereld worden in beeld gebracht.
In deze colleges komen tal van onderwerpen ter sprake. Hierbij onder meer het functionalisme in de architectuur uit de jaren vijftig (functie van een gebouw was bepalend voor de vormgeving) en nieuwe concepten als de leefbare stad (b.v. de nieuwe hoofdstad Brasilia). In de colleges komt vervolgens ook een jongere generatie architecten aan bod met uiteenlopende ontwerpen zoals Centre Pompidou, het Centraal Beheer gebouw of alomtegenwoordige Nederlandse woonerf.
De grote uitdaging van de 21e eeuw is ecologisch verantwoord bouwen. Duurzaamheid en leefbaarheid dienen op een verantwoorde én aantrekkelijke manier in de architectuur verwerkt te
worden: van Thomas Rau (Alliandergebouw in Duiven) tot de veelzijdige Daan Roosegaarde. Daarnaast maakt ook de “Tiny House Movement” opgang.
De (online) colleges zijn op donderdag 11, 18 en 25 februari 2021. Voor meer informatie kijk op www.koppelkerk.nl of bij Sylvia Heijnen, directeur St.Koppelkerk sylvia@koppelkerk.nl
Locatie: www.koppelkerk.nl
Datum: donderdag 11, 18 en 25 februari 2021
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 50,- (3 online colleges)

2021-02-02T11:12:25+01:00