//‘Women of Japan’… het leven door de ogen van Japanse vrouwen

‘Women of Japan’… het leven door de ogen van Japanse vrouwen

Al eeuwenlang is Japan een inspiratiebron voor Europa en zeker voor Nederlanders. In de tentoonstelling ‘Women of Japan’ geeft een beeld van het land bekeken door de ogen van vijf Japanse vrouwen. De expositie is te zien in Museum No Hero in Delden.

Vrouwen spelen van oudsher een belangrijke rol in de Japanse samenleving; er waren zelfs ooit vrouwelijke keizers. Bij ‘Women of Japan’ geven de persoonlijke inzichten van de vrouwen gecombineerd met verhalen achter tentoongestelde kunstwerken een bijzonder en markant beeld van dit Aziatische land. Onder de kunstwerken bevinden o.m. kimono’s uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam als ook het tweeluik Three Fates van Miwa Yanagi (2008). Naast werk van de Japanse fotografe Yanagi (foto rechts) worden er ook fotowerken van Ellen Korth, Steen Rasmussen, Michael Wolf (D) en Ed van der Elsken geëxposeerd. Van de Japanse Chitose Ohchi (foto links) zijn bijzondere sieraden te bewonderen.

De tentoonstelling ‘Women of Japan’ in Museum No Hero in Delden is nog tot september te bezoeken. Zie voor meer informatie ook op www.museumnohero.nl

2019-05-11T10:42:57+00:00