//Schaatsen in de kerk !

Schaatsen in de kerk !

Rondom het historische stadhuis van Gouda kon afgelopen jaren in de wintermaanden geschaatst worden. Dan wordt de Goudse IJsbaan aangelegd. De monumentale trekpleister wordt fraai aangelicht en jong en oud kan een rondje om het stadhuis schaatsen. Dat zorgt steevast, zeker in de kerstvakantie, voor het nodige ijsplezier. Schaatsen rondom het stadhuis kan van 19 december t/m 13 januari.

Unieke invulling gebouw

In Gouda is echter een heel bijzondere invulling voor een leegstaande kerk gevonden. Je kan nu namelijk schaatsen in deze kerk! Een unieke oplossing voor leegstand. Weliswaar tijdelijk want schaatsen in de Gouwekerk kan tot 16 december. Een paar dagen later gaat de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis weer open. 

Maar een ijsbaan in een kerk. Hoe bizar. Of liever gezegd, hoe gaaf is dat? Rondjes draaien op het ijs in een monumentaal gebouw. Dat zorgt toch voor een bijzonder winters gevoel. En natuurlijk zijn er ook terrasjes voor koek en zopie in de Gouwekerk. Dus nog op zoek naar een bijzonder schaatsmoment, op naar Gouda! Bron foto’s: De Goudse IJsbaan. Kijk ook voor meer informatie op www.goudseijsbaan.nl

 

2018-11-30T11:08:09+00:00