//Platenbeurzen populair : grootse Vinyl en CD-beurs in Metropool

Platenbeurzen populair : grootse Vinyl en CD-beurs in Metropool

Over de toenemende populariteit van de grammofoonplaat valt niet te twisten. De vinylplaat mag zich verheugen op een hernieuwde belangstelling. Daarbij speelt nostalgie zeker een rol; menigeen struint z’n zolder weer af naar een doos met vergeten elpees en een fraaie platenspeler in een vintage uitvoering is opeens een gewild kerstgeschenk. Met enig geluk ken je zelfs iemand die een ware jukebox thuis heeft staan.

Tegelijkertijd zien we een soort van wederopstanding van de ‘ouderwetse’ platenbeurs. Deze markten waren met name in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw erg populair. Zo trekt het grootse evenement Rock around the Jukebox (www.jukeboxfanaat.nl) in het Autotron in Rosmalen o.m. met een uitgebreide platenbeurs al meer dan 25 jaar tienduizenden bezoekers.

Ook in het oosten van het land zijn de vinylplaten populair. Op zondag 20 januari is er in Metropool in Hengelo weer de grootste platen- en cd-markt van Overijssel. Een prima gelegenheid om een middagje te snuffelen tussen duizenden lp’s, cd’s, singles en dvd’s op deze platen- en cd-beurs. Of je nou net begint met het verzamelen of al een behoorlijke berg collectors items in je kast hebt staan, de platen- en cd-beurs is bij uitstek geschikt om je ‘muzikaal uit te leven’. Behalve op de beurs kun je ook terecht in het muziekcafé voor een kop koffie. En tegelijk een prima plek voor mensen die graag een plaat of cd opzetten! De Vinyl en CD-beurs in Metropool begint zondag 20 januari om 11.00 uur. Zie voor meer info op www.dynamitebeurzen.nl

 

2019-01-10T11:25:52+00:00