//Vinyl is back, platenbeurzen populair

Vinyl is back, platenbeurzen populair

Over de toenemende populariteit van de grammofoonplaat valt niet te twisten. De vinylplaat mag zich in menig opzicht verheugen op een hernieuwde belangstelling. Daarbij speelt nostalgie zeker een rol; menigeen struint z’n zolder weer af naar een doos met vergeten elpees en een fraaie platenspeler in een vintage uitvoering is opeens weer gewild. Met enig geluk ken je zelfs iemand die een ware jukebox thuis heeft staan.

Tegelijkertijd zien we een soort van wederopstanding van de ‘ouderwetse’ platenbeurs. Deze markten waren met name in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw erg populair. Zo trekt het grootse evenement Rock around the Jukebox (www.jukeboxfanaat.nl) in het Autotron in Rosmalen o.m. met een uitgebreide platenbeurs al meer dan 25 jaar tienduizenden bezoekers.

Almelose Platenbeurs

Ook in het oosten van het land zijn de vinylplaten populair. Op zondag 24 maart is er in het Stadslab op het Indiëterrein in Almelo weer een grote beurs. Een prima gelegenheid om een middagje te snuffelen tussen duizenden lp’s, cd’s, singles op deze platen- en cd-beurs. Of je nou net begint met het verzamelen of al een behoorlijke berg collectors items in je kast hebt staan, de platenbeurs is bij uitstek geschikt om je ‘muzikaal uit te leven’. En tegelijk een prima plek voor mensen die graag een plaat opzetten! Deze platenbeurs in Almelo is op zondag 24 maart van 10.00-17.00 uur. Entree € 3,50 incl. kop koffie/thee.

 

2019-03-20T14:15:11+00:00