//Nieuw festival Lutterzand Literair. Schrijvers aan de Dinkel

Nieuw festival Lutterzand Literair. Schrijvers aan de Dinkel

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari vindt de eerste editie van Lutterzand Literair. Schrijvers aan de Dinkel plaats. Een literair festival in de fraaie omgeving van het Lutterzand, waar je als bezoeker van het festival op de mooiste plekjes van dit deel van Noordoost Twente komt, waar je normaal, als individu, niet kan of mag komen. Dat betekent ook in deze tijd van het jaar stevige waterdichte (wandel) schoenen, een warme trui, een lekkere jas en handschoenen en zo nodig een muts of pet.

Tijdens Lutterzand Literair versterken Literatuur, Natuur en Erfgoed elkaar. Op zaterdag treden er zes auteurs op in vijf (erfgoed) locaties. Omdat je als bezoeker maximaal drie locaties bezoekt, betekent dit dat je vooraf moeten kiezen naar welke schrijvers je gaat. In relatief kleine groepen ben je dan ‘op bezoek’ bij de schrijvers van jouw keuze en is er volop gelegenheid tot interactie. De schrijvers blijven op locatie, de bezoekers rouleren. Je wandelt van de ene locatie naar de andere. Onderweg word je verrast door optredens van podiumkunstenaars. Ben je minder goed ter been? Geen nood, wij zorgen voor bijzonder vervoer.

Deelnemende auteurs zijn: Frank Westerman, Fleur van der Bij, Frank Krake en A.L. Snijders. Özcan Akyol en Martha Riemsma (hoofdredacteur van de TC Tubantia) ontvangen de winnaars van de wedstrijd ‘Waargebeurd!’. In vijf minuten vertellen zij op het podium hun waargebeurde verhaal en het publiek reageert onder de bezielende leiding van Eus en Martha. Op zondag is de landelijke publiekspresentatie van In de man zit nog een jongen. De biografie over Willem Wilmink, geschreven door Elsbeth Etty. Kaarten voor Lutterzand Literair zijn online te koop. Voor meer uitgebreide informatie over het literaire festival, zie www.lutterzandliterair.nl.

Nederland, Amsterdam, 28 november 2011
Elsbeth Etty,journaliste en columniste bij Nrc Handelsblad.
Foto: Truus van Gog/Hollandse Hoogte

Peter Müller (A.L.Snijders),auteur,dichter,csschrijver. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 25 januari 2007

 

2019-01-08T10:39:44+00:00