//Je nieuwe SNEAKERS uit biokatoen, mais of kauwgum …

Je nieuwe SNEAKERS uit biokatoen, mais of kauwgum …

Enig idee hoeveel kauwgum op straat achterblijft? In ons land komt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen (!) kilo kauwgum op straat terecht. En het grootste deel daarvan in onze hoofdstad. Omdat het 20-25 jaar duurt voordat het is opgelost, maar ook om méér mensen van deze vervuiling bewust te maken, werd in Amsterdam een ludieke campagne opgezet. Zo blijkt kauwgum van een goede kwaliteit te zijn om producten te maken!. I.s.m. met het Engelse bedrijf Gumtec zijn er nu sneakers met zolen van verwijderde kauwgum op de markt. Recycling pur sang! En wie goed kijkt ziet dat op de zool de kaart van Amsterdam is verwerkt. Hoe cool is dat? www.gumshoe.amsterdam

 

Uit het oerwoud

In de schoenenindustrie wordt volop gezocht naar vernieuwende oplossingen. Misschien is het Franse Veja wel ‘de uitvinder’ van duurzame sneakers. Zo’n vijftien jaar geleden kwam men in Zuid-Amerika in contact met boeren die biokatoen produceerden. En in het oerwoud werden fairtrade producten voor rubber ontdekt. Zo ontstonden de ‘nieuwe’ Veja sneakers die vooral in hippe winkels te koop zijn ( www.veja-store.com )

Sneaker uit mais en katoen

Ook bij Reebok werkt men heel bewust aan een groener beleid. Dat betekent bijvoorbeeld minder afhankelijk zijn van aardolie. Resultaat: plantaardige sneakers van maïs en organisch katoen. Bij de Reebok NPC UK Cotton + Corn sneaker is de bovenlaag van de schoen gemaakt van organisch katoen en is de zool van maïs… dus geen rubber. Het devies voor de toekomst is dan ook : meer gebruik maken van plataardige producten in plaats van olieproducten. (www.reebok.nl)

 

2019-01-21T11:05:07+00:00