//Invasie historisch Terracottaleger.. in Doetinchem !

Invasie historisch Terracottaleger.. in Doetinchem !

De tentoonstelling “Het Terracottaleger van keizer Qin” wordt georganiseerd door de Nederlands Chinese Handelskamer in samenwerking met partners van de tentoonstelling. Het mag gerust een adembenemende erfenis genoemd worden van de eerste Keizer van China, met levensgrote terracotta figuren en krijgers, paarden en strijdwagens.

 

Pop up museum

Deze bijzondere tentoonstelling is te zien in de Boliestraat in Doetinchem. Naast de talrijke terracotta figuren kunnen bezoekers ook traditionele schilderijen, regionale kleding en de “Modern Art Gallery” bezichtigen. Door deze samenstelling is een heus pop up museum ontstaan.

De Nederlands Chinese Handelskamer (NCHK) streeft naar meer culturele uitwisseling met China. Culturele uitwisseling opent je wereld voor andere mogelijkheden dan enkel dat wat je voor lief neemt en als gewoon beschouwd. De tentoonstelling ‘Het Terracottaleger van keizer Qin ‘ neemt je mee terug in de tijd naar het jaar 221 voor Christus. De tentoonstelling over de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi, en de Qin-dynastie is nog tot en met 28 december in Doetinchem te zien. Voor info kijk op www.terracottaleger.nl

2018-11-06T10:38:05+00:00