//HET GEBEURDE… Monoloog met werk Marga Minco, omlijst met klezmermuziek

HET GEBEURDE… Monoloog met werk Marga Minco, omlijst met klezmermuziek

‘Het Gebeurde’ is een indringende monoloog op basis van de autobiografische verhalen van de Nederlandse schrijfster Marga Minco (1920), vooral uit ‘Het Bittere Kruid’ (Begin dit jaar ontving zij de P.C. Hooftprijs voor haar hele oeuvre). Het verhaal wordt verteld door actrice Thea Rijsewijk met muzikale ondersteuning door accordeoniste Nelleke Hallie met klezmermuziek. Dit bijzondere optreden is op donderdag 2 mei bij te wonen in boekhandel Het Colofon in Arnhem.

In ‘Het Gebeurde’ gaat het over het lot van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun vervolging door de Duitse bezetter. Als toeschouwer beleef je mee hoe een gewoon Joods gezin in een rijtjeshuis geleidelijk van de Nederlandse samenleving wordt afgesneden en uiteindelijk naar een vernietigingskamp wordt afgevoerd. Alleen de ik-persoon weet te ontkomen.

Actrice Thea Rijsewijk brengt vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl schoonheid van taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. Iedere vertelling of monoloog wordt omlijst met muziek die daar het mooiste bij past. Bij ‘Het gebeurde’ is dat klezmermuziek. Kijk voor informatie ook op www.muzikaalverteltheater.nl Accordeoniste Nelleke Hallie is gespecialiseerd in Europese volksmuziek en brengt tijdens deze voorstelling Joodse muziek uit Oost-Europa.

‘Het Gebeurde’ in Het Colofon (Bakkerstraat 56 in Arnhem) op donderdag 2 mei, aanvang 20.00 uur. Zie ook www.hetcolofon.nl

2019-04-06T11:14:10+00:00