//‘Ecce Homo’: Zie, de Mens! door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt

‘Ecce Homo’: Zie, de Mens! door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt

Ecce Homo is ‘de nieuwste compositie’ van Geert Christenhusz op tekst van Gerrit Bleumink. Een eigentijdse versie van het lijden en de kruisdood van Jezus Christus. Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops presenteert ‘Ecco Home’ op zondag 7 en 14 april als een bijzondere uitvoering. De presentaties m.m.v. van organist Henk Linker vinden plaats in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal en de Simon & Judaskerk in Ootmarsum.

In deze muzikale en beeldende versie van het aloude lijdensverhaal komen tekst, muziek en beeld perfect bij elkaar! Ecce Home wordt verklankt in een stemmig lichtdecor van verlichte bogen en gewelven en gelardeerd met geschilderde kruiswegstaties van Willem Hesseling. Deze worden in prachtig, door Sjaak Christenhusz bewerkte, beeldimpressies geprojecteerd op een groot scherm. De titel van het werk slaat op de woorden die volgens het lijdensverhaal door de Romeinse landvoogd Pilatus werden gesproken toen Jezus Christus, getooid met doornenkroon en spotmantel, ter veroordeling aan hem werd voorgeleid.

Zondag 7 april, Plechelmus Basiliek in Oldenzaal. Aanvang 16.00 uur. Kaartverkoop: Stadstheater De Bond www.stadstheaterdebond.nl 

Zondag 14 april, Simon en Judaskerk in Ootmarsum. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop: VVV Ootmarsum, info@vvvootmarsum.nl

Ecce Homo is een productie van Muziek Theaterbureau Mélange. Voor info www.melange.nu

 

2019-03-17T19:53:59+00:00